T.C. POLATLI MÜFTÜLÜĞÜ

POLATLI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

AİLE EĞİTİMİ PROJESİ

Projenin Adı: Aile Eğitimi Projesi

Projenin Hedefi: Bu projeyle; Kur'an Kurslarımıza gelen yetişkin öğrencilerimizin dini bilgilerin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak, aile eğitimleri konusunda bilgi ve kültürlerini arttıracak, kendilerine özgüven kazandıracak şekilde yetiştirmek; bireylerin kendisine,ailesine ve çevresine daha faydalı olacak kişiler olmalarını hedefliyoruz.

Projenin Hedef Kitlesi: Müftülüğümüze bağlı İlçe merkezinde bulunan Kur'an Kurslarımızda eğitim gören öğrenciler ve öğreticilerimizdir.Ancak projemizin kapsamı 2012 yılı itibariyle köylerimizi de kapsayacak şekilde geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.

Projenin Ortaya Çıkış Nedeni: 1. Günümüzde boşanma oranlarının eskiye nipetle çok daha artış göstermesi.

2. Toplum içerisinde çevreye zarar veren kişilerin varlığı, hırsızlık, gasp, cinayet,
uyuşturucu kullanımı vb. olumsuzlukların artış göstermesi

3. Her mesleğin bir semineri, kursu, eğitimi ve okulu olmasına rağmen ''Anne-Baba Eğitimi, Ergen Eğitimi'' gibi eğitimlerin kısa süre öncesine kadar olmaması ve bu eğitimlerin verilmesinin artık elzem bir konu haline gelmesidir.

Proje Sahibi ve Yürütücüsü: Proje, Polatlı İlçe Müftülüğü ve Müftülüğümüze bağlı Şıhali Köyü Camii İmam Hatibi  Serdar ÇUBUK tarafından yürütülmektedir.

PROJE KAPSAMINDA YAPILAN FAALİYETLER

Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu, Pilot uygulaması Polatlı Kız Kur'an Kursu ile
Yunus Emre Kız Kur'an Kursunda başlatılan "aile eğitimi" seminerinin verimliliğini yerinde görmek üzere Yunus Emre Kız Kur'an Kursuna 21.12.2011 tarihinde ziyarette bulunarak öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin memnuniyetleri olduğu sürece bu tür seminerlere devam edecekleri müjdesini veren Müftü Muslu'ya öğrenciler bu uygulamadan memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.

CAMİ VE GENÇLİK
DİYANET TV